08 / 12 / 2023
Plattbodenschiff mieten Wattenmeer IJsselmeer

zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tjalk Zuiderzee

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zuiderzee vanuit Monnickendam
23 m.
5 m.
250 m2

Deze Groninger zeetjalk werd in 1905 gebouwd in Friesland . Het stevig gebouwde schip vervoerde graan en veevoeder over de Zuiderzee en de noordelijke kustwateren.

In de winter van 2011-2012 is de Zuiderzee volledig verbouwd om te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Naast de verplichte brandwerende betimmering en de isolatie van de machinekamer, hebben wij de kans gegrepen om het schip in oude stijl naar onze dromen en wensen aan te passen.
Zo maakte onze vriend en scheepstimmerman Claes Tolman een kombuis op maat en precies naar wens van scheepskok en gastvrouw Pilou. In en op het grote boretti-gasfornuis worden nu de lekkerste gerechten gekookt! Vanaf de comfortabele banken kijk je recht in de keuken. Extra genieten dus van alle geuren!

Natuurlijk is de bekende scheepse stijl van de Zuiderzee behouden gebleven. We verwerkten zoveel mogelijk hout om het schip de gezellige sfeer terug te geven. Het sanitair is volledig vernieuwd, evenals de elektra en het leidingwerk.

Wat hebben we sinds 2012 te bieden:
Een gezellig (verwarmd) dagverblijf in nostaligsche sfeer met 30 zitplaatsen, een houtkachel, een scheepsbibliotheek, een muziek-installatie.
Een open kombuis voor de lekkerste hapjes en maaltijden van de scheepskok. De kombuis is voorzien van een vaatwasser voor na het zeilen, een 6-pits Boretti-gasfornuis en koelkasten
Op aanvraag WIFI in de haven van Monnickendam en de mogelijkheid een presentatie te doen met een beamer
Twee toiletten, waarvan eentje met urinoir
Een verwarmde garderobe voor jassen en tassen
Aan dek ruimte genoeg om lekker te liggen of te zitten.
Wat hebben we niet te bieden:
Stroom en water zijn in beperkte mate aan boord. Wij kiezen heel bewust voor een stille vaartocht, dat wil zeggen dat er geen generator draait. Daarom koken en bakken we op gas, zetten we de koffie met een ketel water!
Je kunt aan boord natuurlijk wél je telefoon en camera opladen.

Let op : de genoemde prijzen zijn inclusief catering ; bij groepen vanaf 20 personen € 110 per persoon. Dus bij 34 personen : € 3740.
(incl. taart, lunch, borrel en bbq).2
1
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tjalk Zuiderzee vanuit Monnickendam


passagiers