26 / 09 / 2022
Plattbodenschiff mieten Wattenmeer IJsselmeer

zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tjalk Volharding

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Volharding vanuit Muiden
20 m.
4.5 m.
208 m2

voor verhuur : https://bootbootboot.nl


De Volharding is een dektjalk die in 1902 is gebouwd en lange tijd als zeilend vrachtschip dienst deed. In 1985 begon de Volharding aan zijn tweede leven. Nadat het schip volledig was gerestaureerd werd het als zeilend passagiersschip opnieuw in de vaart genomen. Het voormalige laadruim is nu ingericht als accommodatie voor gasten. Het schip beschikt over een zeer knus dagverblijf, een kombuis, twaalf kooien, een wasgelegenheid met douche en een toilet.

De vorm van de romp en de tuigage maken de Volharding tot een snelle zeiler. Wie dat wil mag meehelpen bij het hijsen van de zeilen en het overstag gaan en staat al snel zelf aan het roer! De Volharding biedt u tal van mogelijkheden tot het maken van een leuk uitstapje of een actieve vakantiereis.

Er zijn 12 tot 16 slaapplaatsen aan boord. Twee slaapplaatsen bevinden zich in het dagverblijf en zijn tijdens dagtochten weggeklapt. De andere 14 bedden zijn in het voorschip gebouwd.

Het zijn geen aparte hutten maar nissen met stapelbedden. Bij twee stapelbedden is het discutabel of het tweepersoons of vierpersoons stapelbedden zijn. Daarom komen we tot een variabel aantal kooien.

Aan dek zijn teakhouten bankjes en een veilige railing. De zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil, een fok, twee maten kluivers een grote halfwinder en een waterzeil. Genoeg om mee te spelen.


2
1
1
1
1050
1050
2200
2580
3500
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tjalk Volharding vanuit Muiden


passagiers