04 / 12 / 2023
Plattbodenschiff mieten Wattenmeer IJsselmeer

zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingen
35 m.
5.8 m.
385 m2

Klipper Arbeid Adelt werd in 1884 voltooid op de werf van Duivendijk te Lekkerkerk.
Net als vele vaartuigen uit de bruine vloot, begon het schip haar loopbaan als vrachtschip binnenlandse wateren.

De Arbeid Adelt kent een boeiende geschiedenis, zo werd ze in 1936 door de nieuwe eigenaren omgedoopt tot Eben Haezer. In 1940 vorderde het Nederlandse leger het schip als kantine en in Delfzijl bleef ze buiten schot van maar liefst 3 bombardementen.

De huidige schipper Jan Jongkind kocht de Arbeid Adelt in 1972 en gaf het schip haar originele naam terug.
Vandaag de dag vaart hij zijn gasten met veel plezier over de Waddenzee en het IJsselmeer.

AAN BOORD VAN DE ARBEID ADELT
Bovendeks heeft u zonder meer het mooiste uitzicht over het water. In de ruime kuip zijn lange banken geplaatst, waar u samen met vrienden en familie optimaal van de zeiltocht kunt genieten. De hoge reling biedt extra veiligheid tijdens het zeilen en de gangboorden maken het mogelijk om zo nu en dan even lekker de benen te strekken.

Beneden nodigen de lange tafels en royale zitgelegenheid in het knusse dagverblijf uit tot heerlijk relaxen of een gezamenlijk diner.
Het vertrek wordt verwarmd door middel van CV, dit maakt de Arbeid Adelt uitermate geschikt om ook in de koudere seizoenen nog de zeilen mee te hijsen.

In de kombuis bevindt zich een 6-pits gasstel, een oven, een koelkast en een vriezer. Daarnaast vindt u hier alles voor het bereiden van uw eigen maaltijden, zoals pannen, borden, bestek en allerhande kookattributen.
Tevens staat er in de bar standaard een biertap tot uw beschikking en zorgt een frituurpan voor de nodige snacks bij de drankjes.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV en een kleine leeslamp.
Daarnaast garanderen comfortabele bedden u een goede nachtrust, zodat u de volgende dag weer fit aan dek staat.

Aan boord zijn 4 toiletten en 3 douches aanwezig.
U bent voor het gebruik van sanitaire voorzieningen dus niet afhankelijk van een haven.

BIJZONDERHEDEN
thuishaven Harlingen en Enkhuizen
de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
barbecue aanwezig
frituurpan aanwezig

En : wasmachine, loopplank, Dvd-speler, dagverblijf, bar, biertap, stereo, centrale verwarming, keuken, oven, koelkast, vriezer5
6
4
3
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de stevenschip Arbeid Adelt - vaart niet meer vanuit Harlingen


passagiers