04 / 12 / 2023
Plattbodenschiff mieten Wattenmeer IJsselmeer

zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot


Zeiltocht ?   >>    coronaproof - vakantiehuis
Wij kunnen u op allerlei manieren helpen met het organiseren van een coronaproof - vakantie :

Accommodatie : Voor gezinnen (één, twee, drie of vier gezinnen) kunnen wij u allerlei schepen aanbieden als coronaproof vakantiehuis op het water.

In verband met de 1,5 meter - regels kunnen er dan minder mensen op het schip, dan in normale omstandigheden.
Hoeveel personen er op het schip passen, hangt af van de afmetingen van het schip, en van het aantal toiletten.

In ieder geval is het mogelijk, een schip te huren, stilliggend, in een haven. De prijs is dan natuurlijk een stuk lager, dan de normale prijs.
Voorbeeld : een week op de Noordfries kost normaal € 5.230 ; maar stilliggend wordt dat € 1.290 per week. Tegen een meerprijs zijn dan excursies mogelijk (droogvallen, naar Terschelling, naar Leeuwarden enz.).

Op dit moment zijn de protocollen goedgekeurd ; helaas is toch niet altijd duidelijk, wat er nu wel en niet kan.
Als er met een schip gevaren kan worden, met een kleinere groep dan normaal, is dat mogelijk tegen een gereduceerde prijs, bijv. 75% van de normale prijs. Bij het voorbeeld, de Noordfries, wordt dat dus € 3.922.

Als u aangeeft met hoeveel personen bent, uit hoeveel gezinnen, kunnen we u een schip, of schepen, aanbieden, die daarbij passen.
Een traditioneel zeilschip is in veel gevallen een accommodatie die bij uitstek geschikt is voor een vakantie : het is gezellig, en overzichtelijk ; u heeft een eigen dagverblijf. Ieder schip beschikt over een kombuis (keuken) met kookgelegenheid, koelkast, en alle andere benodigdheden voor het klaarmaken en gebruiken van allerlei soorten maaltijden.

Vervoer : Een traditioneel schip is, behalve accommodatie, ook een vervoermiddel : u gaat aan boord in de thuishaven van het schip en normaal gesproken reist u overdag, of tijdens een gedeelte van de dag, naar andere plaatsen. Per boeking moeten we bekijken of, en in hoeverre, er gevaren kan worden, en of dat dan zeilend is, of op de motor ! Leuk en afwisselend, omdat iedere plaats andere mogelijkheden biedt, zowel op sociaal-cutureel gebied, als op het gebied van ontspanningsmogelijkheden. Bij een tocht op het IJsselmeer kunt u verschillende havenstadjes bezoeken, bij een tocht op de Waddenzee kunt u verschillende eilanden aandoen. En natuurlijk is een combinatie van beide ook heel goed mogelijk !

Activiteit, zeilen: gasten die belangstelling hebben voor het schiip of voor het zeilen op zich, of voor het meehelpen daarbij, of voor het navigeren, kunnen meedenken en meewerken ; anderen kunnen zich ontspannen of met iets anders bezig zijn tijdens de tocht. Daarnaast is voor veel groepen gasten het bedenken, voorbereiden en klaarmaken van de maaltijden een activiteit op zich.

Als vakantie, of als er - even - tussenuit : In beide gevallen ben je er met zijn allen echt even helemaal uit, waait je hoofd fris, kom je tot een ander en vaak beter contact ; samen ontbijten, koken, naar de zonsondergang kijken - zulke vakanties vergeet je niet zo snel.

Voor meer informatie : via ons CONTACTFORMULIER kunt u ons uw wensen kenbaar maken en wij zullen contact met u opnemen over een corona-vrije vakantie.


Kijk eventueel meteen eens naar alle schepen :     

passagiers