zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot


Informatie    >>    Voorbereiding
Bij de voorbereiding van uw zeiltocht zijn er een aantal onderwerpen waar u aan kunt denken :

Verzekering : u kunt ervoor kiezen uw zeiltocht te verzekeren tegen annulering en storm. We raden u aan, dat ongeveer tegelijk te doen met het terusturen van uw ondertekende exemplaar van de huurovereenkomst. Als u een tijdje wacht en het een stuk later doet, bestaat de kans dat de verzekeringsmaatschappij uw aanvraag niet meer in behandeling neemt. In de laatste twee weken voor afvaart worden aanvragen in ieder geval niet behandeld.Wat de stormverzekering betreft : bij windkracht 6 of meer besluit de schipper om wel of niet uit te varen. Hij of zij doet dat op grond van kennis van het schip, de bemanning, het vaargebied, de groep gasten.

Catering - zelf verzorgen : bij vrijwel alle schepen kunt u zelf voor de drankjes en de hapjes, of de maaltijden, tijdens de tocht zorgen.
Er is een kombuis (keuken) met alle benodigdheden om de heerlijkste dingen klaar te maken.
Op ieder schip kan worden gekookt, koffie gezet, gegeten, gedronken. Er is altijd een koelkast. Er is niet altijd een magnetron, koffiezetapparaat, oven. Gaat u ervan uit dat alles er is, behalve afwasmiddel, koffiefilters, vuilniszakken e.d. ; de kans bestaat dat het er toch is, maar u kunt er niet op rekenen.

Catering - laten verzorgen : bij vrijwel alle schepen kunt u hapjes en drankjes, of maaltijden, tijdens de tocht laten verzorgen. Als u daarnaar vraagt, sturen we u een catering-overzicht met mogelijkheden en prijzen. Let op, bij meerdaagse tochten zal het catering-personeel ook ergens moeten slapen ; op de meeste schepen is er voor uw gezelschap dan een hut minder.
Denkt u eraan, de catering tijdig te bestellen, en evt. het definitieve aantal personen tijdig door te geven !

Wat u mee moet nemen : echt warme en evt. echt drooghoudende kleding ; op het water is het vaak een stukje frisser dan aan de wal, en het is jammer als uw plezier bedorven wordt doordat u afkoelt of flink nat wordt. Schoenen met zachte zolen (bijv. sportschoenen) raden we van harte aan ; hoge hakken zijn levensgevaarlijk aan boord van een schip !
Als u de keuken gaat gebruiken : denk aan koffiefilterzakjes, vuilniszakken, theedoek.
Als u aan boord overnacht, ligt het voor de hand om slaapzakken mee te nemen. De bedden zijn voorzien van een onderlaken en een kussen, meestal bovendien van een kussensloop. U kunt ook dekbedden, en evt. handdoekensets huren.

De vaarroute is vaak niet exact tevoren te plannen : als je zeilt, ben je afhankelijk van de wind : windkracht en windrichting. Havens in de buurt van uw vertrekhaven zijn bijna altijd wel te bereiken, maar voor wat verder weg gelegen reisdoelen is dat niet zonder meer voospelbaar. Als u aan boord komt, kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken met de schipper ; die weet dan het weerbericht en kan dan wel zeggen, welke reisdoelen wel of niet haalbaar zijn.
Mocht u van plan zijn in een andere haven uit eten te gaan, kies dan voor een dichtbij gelegen haven, of zorg dat u alle benodigde telefoonnummers bij u heeft, zodat u evt. op de dag zelf kunt reserveren.

lees evt. verder : UW ZEILTOCHT


Kijk meteen eens naar alle schepen :     


passagiers