zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot


Informatie     >>     Uw zeiltocht
Inschepen : op uw huurovereenkomst kunt u zien, vanaf welk tijdstip u aan boord verwacht wordt voor uw zeiltocht.
Bent u wat eerder, en wilt u alvast uw spullen aan boord brengen, dan is dat meestal geen probleem.
De route naar de haven kunt u vinden op deze website onder "HAVENS" ; een kaartje met de precieze ligplaats heeft u dan al in uw bezit. Op dat kaartje staan ook de parkeermogelijkheden. In de meeste havenplaatsen wordt streng gecontroleerd op fout parkeren !

Als u, om op uw schip te komen, over andere schepen heen moet, ga dan altijd vóór de (voorste) mast langs !

De vaarroute : het is handig om bij het aan boord gaan, wanneer u kennismaakt met de schipper, het vaarplan even aan de orde te stellen. U heeft ongetwijfeld wensen en / of verwachtingen, die u met de schipper kunt bespreken ; die kan u vertellen, wat wel of niet haalbaar is voor uw zeiltocht, en kan misschien met waardevolle suggesties komen. Als u bepaalde wensen heeft voor wat betreft de vertrektijd, eindtijd of aankomsttijd, aarzel dan niet om dat te bespreken, dat voorkomt misverstanden.
De vertrektijd voor uw zeiltocht ligt niet vast ; als iemand van uw gezelschap wat later komt, wordt daar (natuurlijk) op gewacht.

Aan boord : op elk schip zijn er wel wat gedragsregels, waar de schipper u op zal wijzen, bijvoorbeeld in verband met de veiligheid, of om samen een prettig verblijf aan boord te hebben.

Als u een programma heeft voor uw zeiltocht, bespreekt u dat dan ook bij het begin van de tocht met de schipper en / of de cateraar.


Kijk meteen eens naar alle schepen :     

passagiers