zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

driemastklipper Grootvorst

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingen
40.2 m.
6.85 m.
450 m2

De Grootvorst werd in 1896 oorspronkelijk als rivierklipper gebouwd en tot in de jaren dertig was zij een zeilend vrachtschip. In 1985 overkwam haar wat vele schepen overkwam: ze was niet meer rendabel als vrachtschip. Nog in datzelfde jaar is de Grootvorst compleet verbouwd tot een luxe zeilend passagiersschip. Ze kreeg drie masten met 520 m² zeil en nu, anno 2010, is het nog steeds een prachtige zeilende driemastklipper.

Veel ruimte bovendeks met, vanuit de kuip, de toegang tot de salon. In dit sfeervolle verblijf kan men beschut zitten met een mooi uitzicht over het water.

Beneden is een comfortabel dagverblijf en keuken, compleet ingericht met horecafornuis, oven, warmhoudkast, afwasmachine en biertapinstallatie. Een grote koelcel maakt deze “kombuis” tot een professionele keuken.

Een verblijf op de 40 meter lange driemastklipper Grootvorst is een combinatie van sportief zeilen met een luxe accommodatie.

5
2
4
5
4
3360
3360
4850
6550
9600
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de driemastklipper Grootvorst vanuit Harlingen


passagiers