zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

eenmasttjalk Nieuwe Zorg

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muiden
25.6 m.
5.05 m.
240 m2

De Nieuwe Zorg is een comfortabel ingericht zeilschip uit 1896 met een authentieke sfeer. Het schip, een Hollandse tjalk, werd oorspronkelijk gebouwd voor de vrachtvaart en heeft verschillende soorten goederem vervoerd zoals turf, stenen en hout. Omstreeks 1950 werd zij omgebouwd tot woonschip. Later in de jaren 70 kreeg het schip zijn huidige bestemming.

Als zeilend passagiersschip laat het gasten terugdenken aan vroegere tijden en biedt het wel het comfort van heden. Het schip is zeer geschikt voor verschillende soorten uitstapjes, zoals dag- en avondtochten met groepen tot 26 personen en weekends en langere reizen met groepen tot 20 personen. Daarnaast kan het schip gebruikt worden voor speciale evenementen zoals vergaderingen, teambuildings en bed&breakfast.

Aan boord van de Nieuwe Zorg vindt u een gezellig dagverblijf, een compleet ingerichte keuken met horeca-gasfornuis en oven, een douche, twee toiletten, slaapgelegenheid voor 20 personen, verdeeld over 3 vier- en 4 tweepersoonshutten.

4
3
2
1
1815 (vr, za, fd)
1485
3100
4190
5990
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de eenmasttjalk Nieuwe Zorg vanuit Muiden


passagiers