zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

eenmasttjalk Pallieter

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingen
20 m.
5 m.
200 m2

De Pallieter is een Friese tjalk uit 1899. Zij is gebouwd op de Draaisma werf in Franeker om als zeilend vrachtschip goederen van Friesland naar Holland (en vice versa) te brengen. In die tijd waren de waterwegen de belangrijkste routes voor het vervoeren van goederen en mensen.

Uiteindelijk is het vervoer over water met behulp van zeilen geheel vervangen door de gemotoriseerde vrachtvaart. De schepen welke niet werden geconverteerd naar motorvracht schip, werden verwaarloosd of vernietigd.

De Pallieter was ook met pensioen toen iemand de schoonheid van het scheepje zag en deze weer heeft opgeknapt tot een zeiljacht. Volgens de overlevering was zij daarmee een van de eerst weer zeilende passagiersschepen.

Eindreiniging en het gebruik van dekbedden zijn inbegrepen.


6
2
2
1600
1600
2515
3320
4300
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de eenmasttjalk Pallieter vanuit Harlingen


passagiers