zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

hektjalk Kleine Jager

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizen
20.76 m.
4.96 m.
200 m2

Doordat er op tjalk Kleine Jager (voorheen De Arend) geen opbouw op het dek staat, heb je vrij uitzicht naar alle kanten. De geteerde houten luiken van vroeger hebben plaats gemaakt voor een schoon en geschilderd stalen dek, maar verder is het zeilschip authentiek. Het dek is ruim en er is plaats genoeg voor iedereen: gezellig bij elkaar in de zitkuip of languit aan dek in de zon.

Helmhout :
Net als vroeger, wordt dit platbodemschip niet met een stuurwiel, maar met een helmhout gestuurd. Het is een bijzondere ervaring om zo'n groot zeilschip met je handen om het helmhout door de golven te sturen. Als de tjalk goed getrimd is, stuur je haar met je pink! Of u nu op de Waddenzee, het IJsselmeer of door Friesland heen zeilt, het blijft genieten. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Schipper Kars Petri besteedt daarom veel aandacht aan het uitleggen van de omgang met het tuig, de vallen en de schoten.

Gezinnen :
Actief meezeilen wordt zeker op prijs gesteld, want vele handen maken licht werk. U kunt erop rekenen dat de bemanning er op een prettige manier voor zorgt dat u vertrouwd raakt met het zeilschip Kleine Jager. Zeilervaring is niet nodig om actief mee te zeilen. De tjalk is rondom voorzien van een hoge reling met houten zetboorden zodat deze ook voor kleine kinderen goed bescherming biedt. Een familieschip bij uitsteek, dus. Op naar de stranden van Terschelling en Vlieland, of een weekend droogvallen op een zandbank, alles kan.

2
1
2
2
1
2000 (za, zo)
1800
2850
3650
3650
4990
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de hektjalk Kleine Jager vanuit Enkhuizen


passagiers