zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

klipper Pelikaan

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Pelikaan vanuit Harlingen
32 m.
6 m.
313 m2

Ruim en licht
De klipper Pelikaan is een traditioneel platbodemschip die bij meerdaagse tochten plek biedt voor 32 personen. De inrichting is ruim en licht, door grote ramen in het dek komt er veel daglicht in de salon. Ook de hutten zijn ruim en comfortabel. Aan dek van dit zeilschip bieden de banken bij de ingang de mogelijkheid om tijdens het zeilen en in de haven gezellig bij elkaar te zitten.

Wadloopgids
De schipper/eigenaar Peter ter Laak heeft niet alleen al tientallen jaren ervaring als schipper, tevens is hij ook gediplomeerd wadloopgids. Hij deelt zijn enthousiasme voor het zeilen en de Waddenzee graag met iedereen die aan boord komt, van scholieren tot bedrijven.

Waddenzee
Twee mast klipper de Pelikaan kan door zijn geringe diepgang ook op de rustige plekjes van het werelderfgoed de Waddenzee komen. Een weekend zeilen vanaf thuishaven Harlingen naar Terschelling of Vlieland hoort bijna altijd tot de mogelijkheden en bij een langere tocht liggen Ameland en Schiermonnikoog onder handbereik. Ook het Lauwersmeer, Friesland met zijn binnenwateren en het IJsselmeer horen tot het vaargebied van de Pelikaan. Kom aan boord van deze bijzondere platbodem en vaar mee!

2
7
2
2
2380
2380
3970
6190
8850
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de klipper Pelikaan vanuit Harlingen


passagiers