zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

klipper Sudwester

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Sudwester vanuit Kampen
32 m.
6 m.
490 m2

De Sudwester is een klassieke tweemastklipper waarop u een ouderwets gezellige zeiltocht kunt maken. Het schip is uiteraard voorzien van alle hedendaagse gemakken. Voor welke gelegenheid u ook aan boord komt, op deze klipper maakt u altijd een mooie tocht.

Genieten aan dek
Aan dek van de Sudwester kunt u genieten van uw zeiltocht. In de ruime zitkuip, maar ook op andere plekken aan dek van deze klipper vindt u zeker een lekker plekje om te genieten van uw tocht. Bent u niet zo goed in stilzitten? U bent van harte welkom om mee te helpen bij bijvoorbeeld het hijsen en het overstag gaan. Na een heerlijke dag uitwaaien kunt u bij mooi weer aan dek genieten van hapjes, drankjes of misschien wel een lekkere barbecue.

Thuiskomen op de Sudwester
Wanneer u na een dag zeilen een rustig plekje in het dagverblijf van de klipper Sudwester opzoekt, zult u zich zeker thuis voelen. Een gezellig dagverblijf met comfortabele banken om even lekker te ontspannen. Aan de lekker ruime tafels is genoeg ruimte om met zijn allen te genieten van een lekkere maaltijd of een goed gesprek.

Overnachten aan boord van de Sudwester
Na een lekker actieve dag op het water kunt u in een van de vele hutten een comfortabel bed opzoeken. De hutten zijn allemaal voorzien van verwarming en stromend water.

Geschiedenis
Nadat de Sudwester in 1912 te water gelaten werd, vervoerde zij haar vracht over de West-Europese binnenwateren. In het voorjaar van 1997 werd de klipper Sûdwester herontdekt en is er hard gewerkt om het schip weer van haar oorspronkelijke tuigage te voorzien. Sindsdien vaart deze klipper met gasten over de Nederlandse binnenwateren.

9
2
3
3
2820 (za, zo)
2100
4260
5930
5250
8060
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de klipper Sudwester vanuit Kampen


passagiers