zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

klipper Willem Jacob

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipper Willem Jacob vanuit Zoutkamp
26 m.
5 m.
300 m2

De Willem Jacob is een varend monument gebouwd in 1889. Het is een klipper die vroeger werd gebruikt om zand, grind en stenen over de Rijn te vervoeren. Aan de buitenzijde heeft het schip nog de originele uitstraling.

Op het achterdek zijn er comfortabele bankjes om te zitten. Achter de roef zit je lekker uit de wind. Voor de roef is een houten luikenkap, waarop grote kussens liggen.

Origineel
De Willem Jacob heeft nog steeds de uitstraling van een traditioneel schip. Er zijn geen hoge opbouwen met grote ramen, en het schippersverblijf (de roef) is bekleed met planken, net als vroeger. Ook heeft het schip nog een houten mast. In de winter van 2009 is de gelaste mastkoker vervangen door een geklonken exemplaar. De bekroning op de restauratie.

Sportief

De Willem Jacob stond vroeger al bekend als een snel schip. Met bijna 300 m2 zeil, komt het schip gemakkelijk op gang, en heb je echt het gevoel dat je aan het zeilen bent, op elk windvlaagje springt het schip aan. Als je het leuk vindt dan mag je mee helpen bij het zeilen. Aan de vallen trekken om de zeilen te hijsen, of de schoten bedienen om de wind te vangen. Als de omstandigheden het toelaten mag je ook een stuk sturen.

Aan de binnenzijde van het schip bevindt zich een sfeervolle en lichte accomodatie. Het interieur is ontworpen door Welmoed Bogers. In de winter van 2010/2011 is de accomodatie naar het voorschip uitgebreid, zodat een dag verblijf van 50 vierkante meter is ontstaan.

Indeling

Het voormalig vrachtruim is geheel beschikbaar voor de gasten. Er zijn banken langs de zijkant, en voor de rest is het interieur flexibel in te delen, voor een vergadering, lunch of diner, maar ook receptie of presentatie is goed mogelijk. Halverwege het ruim kan er een inzet wand geplaatst worden.

Comfort

Aan de stuurboord en bakboordzijde bevinden zich comfortabele, ergonomisch gevormde banken. Hier tegen aan staan de tafels. Deze kunnen zeevast gesjord worden. Tegen het voorschot aan staat de scheepsbibliotheek, met tal van boeken over de scheepvaart en zeilen. Voor de verwarming is een knusse haard ingebouwd, die veel warmte geeft en waar je de vlammen in kan zien. Het daglicht komt door grote bovenlichten naar binnen. In het dagverblijf kunnen veertig mensen tegelijkertijd aan tafel lunchen of dineren.

Kombuis

Aan de bakboordzijde bevindt zich een ruime kombuis. Hier bevindt zich een 6-pits boretti gasfornuis, voorzien van een elektrische oven. In de kommaliewant zijn zeevast de borden, kopjes en kommen geplaatst. Verder zijn er voldoende potten en pannen aan boord om een lekkere maaltijd te maken. Twee koelkasten, een dubbele spoelbakken en een royaal werkblad complementeren het geheel.

Sanitair

Aan boord bevinden zich 2 moderne toiletten, een in het voorschip, en een bij de ingang achter in het dagverblijf. Geen ingewikkeld spoelsysteem, maar comfort zoals thuis. Ook bevindt zich hier een fonteintje.

Hutten : 1 x 22-persoons, en als er geen catering wordt besteld, nog 1 x 2-persoons.1
1
2
1
2785
2785
3400
5720
7480
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de klipper Willem Jacob vanuit Zoutkamp


passagiers