zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

klipperaak Catharina van Mijdrecht

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Catharina van Mijdrecht vanuit Monnickendam
26 m.
5 m.
280 m2

Zeilend vrachtschip.
De Catharina van Mijdrecht werd gebouwd in 1916, als een der laatste zeilende vrachtschepen. Deze originele Overijsselse Klipperaak is na een lange vrachttijd, halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw, aan haar tweede carrière als passagiersschip begonnen.
Authentieke sfeer.
De restauratie is met veel aandacht voor het originele uiterlijk van het schip uitgevoerd. Het interieur ademt een authentieke sfeer, met veel gelakt hout en nautische details. Het dagverblijf is ruim en gezellig, zodat u ook met een grote groep aangenaam plaats kunt nemen. Aan dek is voldoende zitgelegenheid voor iedereen en voor de liefhebbers is er een ruim zonnedek. De slaapgelegenheid voldoet aan de standaardeisen qua comfort; iedere hut heeft stromend water, verlichting, een stopcontact en een patrijspoort die open kan.

Capaciteit.
De Catharina van Mijdrecht heeft een capaciteit van 40 personen, daarnaast beschikt ze over 18 slaapplaatsen verdeeld over 8 kamers. Is uw gezelschap groter? Geen nood! Wij kennen als geen ander de mogelijkheid om samen met andere schepen op te varen. Naast elkaar voor anker met een barbecue aan boord, of wat dacht u van een sportieve wedstrijd? Een miniregatta!
Tuigage.
Door de eenvoudige en handelbare tuigage is de Catharina zeer aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren zeilers. Onder de meeste weersomstandigheden is de volgende haven comfortabel en vlot te bereiken.
Bemanning.
Aan boord bent u in de handen van een vakkundige bemanning. Met hun jarenlange ervaring weten zij elke zeiltocht tot een onvergetelijke belevenis te maken.
Mogelijkheden.
Al met al is de Catharina van Mijdrecht het ideale schip voor uw zeiltocht, familiefeest, zakelijke bijeenkomst, bedrijfsuitje, teambuilding, school- of jeugdkamp. Een dagje zeilen op het IJsselmeer, een cultureel weekend naar oude Zuiderzeestadjes of een avontuurlijke waddentocht; het is allemaal mogelijk.

4
3
1
2
1
1575 (vr, za, fd)
1325
3375
4675
6675
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de klipperaak Catharina van Mijdrecht vanuit Monnickendam


passagiers