zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

klipperaak Zwarte Valk

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkum
27.5 m.
5.73 m.
300 m2

Als eerste charterschip heeft de Zwarte Valk uit 1889 al een roemrucht leven achter zich. Door de restauratie in 2008 is neerlands laatst overgebleven ’s Gravenmoerse klipperaak voor de 4e keer aan een nieuw leven begonnen.
Van vlak tot tuig en van motor tot interieur, alles is onder handen genomen. Gelukkig zijn haar bijzondere zeileigenschappen bewaard gebleven. Ze is nog steeds snel en comfortabel.
Vanuit de kuip leidt een kwart ronde trap naar het lichte, sfeervolle verblijf met een gezellige ronde tafel, lekkere loungebank en ruime keuken. De keuken is van alle gemakken voorzien. De tweepersoonshutten zijn voorzien van stevige matrassen, waskom met warm en koud water, radiator, patrijspoort en dekraam. Bijzonder zijn de vier hutten zónder stapelbed.
Geniet met uw enthousiaste schipper Jantine van Berkel-Oenema van de overweldigende natuur van het Waddengebied en de historische havens aan het IJsselmeer.

Jantine heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en door haar bedrijfsvoering is de Zwarte Valk gecertificeerd met het Gouden Green Key keurmerk, het hoogst haalbare niveau binnen Green Key.

Eindreiniging en beddengoed inbegrepen in de prijs.

8
2
2
1525 (za, zo)
1320
3260
4330
5900
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de klipperaak Zwarte Valk vanuit Makkum


passagiers