zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

lemsteraak LE 16

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de lemsteraak LE 16 vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de lemsteraak LE 16 vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de lemsteraak LE 16 vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de lemsteraak LE 16 vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de lemsteraak LE 16 vanuit Muiden
16.5 m.
5.3 m.
195 m2

JE ZEILTOCHT
Hoe je het varen wilt beleven bepaal je zelf. Alles is top geregeld dus je kunt optimaal genieten van je zeildag.
Je kan relaxed en puur voor de gezelligheid aanmonsteren of omdat je echt actief mee wilt zeilen. Met plezier krijg je dan van de schipper een spoedcursus “varen met een lemsteraak”, hijs & trim je de zeilen en sta je zelf aan het roer.
Waar we naar toe varen bespreken we met elkaar tijdens het palaver, bij de koffie.

ZEILEN ZONDER ZORGEN

Wanneer u de LE16 huurt, vaart u zonder zorgen exclusief op een mooie grote Lemsteraak.

Je eigen boottocht. Relax, actief zeilen, ankeren en zwemmen is helemaal aan jou.

Er kan niets gebeuren want een ervaren, enthousiaste schipper houdt een oogje in het zeil.
Gewoon doen.

COMFORT & LUXE
is geen kleinigheid
De lemsteraak LE16 is ruim en voorzien van alle comfort. Juist ook daarom zijn er nooit meer dan 12 gasten aan boord. Je wilt immers niet op elkaars lip zitten en ruimte is juist ook comfort en een luxe.
Benedendeks is er voldoende stahoogte, stromend water en een normaal en vooral schoon toilet dus zonder gedoe van afsluiters.
Doordat de groep nooit groter is dan 12 man kan iedereen desgewenst ook daadwerkelijk meezeilen, zeilen trimmen en afwisselend aan het roer.

ONZE EXPERTISE
meer dan 20 jaar ervaring
Je kan vertrouwen op onze expertise. We hebben vanaf 2001 enorm veel ervaring opgebouwd. In 2001 is onze lemsteraak LE16 te water gelaten en sindsdien zijn wij actief als organisator van zeiltochten en evenementen op en rond het water. We kennen de ongekende mogelijkheden van het Nederlandse water, de schepen en die van de locaties rond het water. Vind je niet direct wat je zoekt stuur ons een aanvraag of bel ons. Geheel vrijblijvend zullen wij met plezier je verder helpen.

Aanwezig : kombuis (magnetron, elektrische kookplaat, koeling), normaal toilet, stromend water, centrale verwarming, audio, 230V.

Aan boord zijn standaard reddingsvesten aanwezig.

De ruime kuip is kenmerkend voor dit type schip. Het biedt een hele veilige buitenruimte voor de opstappers.
De kuip is kindvriendelijk in die zin dat kinderen vanuit de kuip vrij in en uit (benedendeks) kunnen lopen zonder risico op overboord vallen.

Lopend want en trim

Voor het trimmen van de zeilen, bakstagen en de zwaarden zijn in de kuip 7 schootlieren geplaatst.
Op het voordek staan nog twee extra schootlieren voor de kluiver.
Naast de mast staat een traditionele vallenlier om het grootzeil en de fok te hijsen. Het bedienen van deze lier vereist de nodige ervaring. Om schade te voorkomen mag alleen de schipper deze lier bedienen. Het opdraaien daarentegen is typisch het werk van de opstappers.
De kluiver wordt eerst op de hand gehesen en stijf doorgehaald met een scholier op de mastvoet.

Alle lieren worden op de hand bediend.

1
1645
1645
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de lemsteraak LE 16 vanuit Muiden


passagiers