zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

oostzeetjalk Noordfries

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingen
25 m.
5 m.
265 m2

De Noordfries is een mooi gelijnde oostzeetjalk, gebouwd in 1896, die vroeger als vrachtschip voer. In 1992 werd ze omgebouwd tot 20 persoons charterschip. Het schip is comfortabel ingericht. De slaapaccomodatie is opgedeeld in 3 vierpersoons hutten en 4 tweepersoons hutten, voorzien van ruime bedden en wasgelegenheid. Er zijn 2 douches en 2 toiletten aan boord. Het dagverblijf is in de winter van 2000 opnieuw verbouwd en gestoffeerd (220 volt aanwezig). De keuken is uitgerust met een horecafornuis (met oven 40 l.) en ruime koelkast met vriesvak van 50 liter.

De Noordfries is een snelle zeiler die vooral in het kruisrak uitloopt op haar concurrenten. Ze heeft dan ook al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Desalniettemin laat het schip zich onder begeleiding van de enthousiaste vaste bemanning uitstekend besturen door minder ervaren zeilers. Het aan de windse zeiloppervlak is 220 m2. Als de zeilen naar beneden zijn, zorgt een 120 pk Daf voor de voortstuwing.

Tot de mogelijkheden horen bv: droogvallen op het Wad. Op aanvraag: ambachtelijk vissen onder begeleiding van een ervaren visserman, in bezit van de nodige papieren, (staand want vissen), islandhoppen, bezichtigen van pittoreske IJsselmeerstadjes, fietstochten over de Waddeneilanden, genieten van het natuurschoon in Europa's grootste natuurgebied. De bemanning houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen van de gasten, maar is wel afhankelijk van de externe faktoren als wind en tij. Een zeiltocht met de Noordfries betekent de zorgen van alle dag vergeten en genieten van de verrassingen die de dag brengt.

Eindschoonmaak is inbegrepen in de prijs.
4
3
2
2
1970 (za, zo)
11970
3050
3990
6100
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de oostzeetjalk Noordfries vanuit Harlingen


passagiers