zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

steilsteven Bonte Piet

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingen
22 m.
4.15 m.
163 m2

De steilsteven Bonte Piet werd in 1925 als één der laatste zeilende vrachtvaarders in Hoogezand gebouwd. De vracht die het schip toen vervoerde bestond voornamelijk uit suikerbieten en andere agrarische producten, die van Noord-Nederland naar de Zaanstreek en Amsterdam werden vervoerd.

Na een werkzaam leven is zij omgebouwd tot zeilcharterschip. Met haar geringe diepgang, goede zeileigenschappen en deskundige bemanning is het een paradepaardje op de Waddenzee en IJsselmeer. Het is een bijzondere ervaring om aan het roer te staan van dit schip, de kronkels van de geulen in het wad te voelen, op tijd overstag te gaan of te gijpen, mee met de eeuwige eb en vloed in het mooiste natuurgebied wat Europa rijk is.

Het schip is geschikt voor groepen t/m 12 personen, met als vaargebied de Waddenzee, het IJsselmeer of het binnenwater. Het gastenverblijf is ruim en licht, de kombuis is compleet ingericht. Er is warm en koud stromend water, een douche en toilet en een stroomaansluiting van 24 volt. Koelkast, oven. De schipper hoopt u te mogen verwelkomen aan boord van de Bonte Piet.

Eindschoonmaak is inbegrepen in de prijs.
2
1
1
1
1300
1300
2100
3000
4250
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de steilsteven Bonte Piet vanuit Harlingen


passagiers