zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

stevenaak Minerva

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de stevenaak Minerva vanuit Harlingen
29.5 m.
5.65 m.
350 m2

Deze elegante dame liep in 1878 op één van de vele werven in Kinderdijk (aan de Lek) van stapel. Gebouwd als stevenaak; een “dragend” vrachtschip met uitstekende zeileigenschappen, met name bij tegenwind.

Naast de normale risico’s uit reguliere vrachtvaart wist zij, ondanks veranderende economische tijden, de sloophamer te ontlopen. Dit in tegenstelling tot vele van haar leeftijdgenoten. In 1994 is begonnen met een ingrijpende restauratie en twee jaar later is zij gestart aan haar tweede jeugd als zeilschip.

Ieder jaar bezorgt zij en haar vakbekwame bemanning vele mensen een fantastische tijd op het water.4
4
2
2
3100 ()
2475
4040
5170
4940
8200
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de stevenaak Minerva vanuit Harlingen


passagiers