zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tjalk Vlieter

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkumzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vlieter vanuit Makkum
20 m.
4.6 m.
185 m2

De Vlieter is een platbodem die geschikt is om met passagiers op de Nederlandse binnenwateren te zeilen, inclusief IJsselmeer en Waddenzee. Om hier te mogen varen voldoet zij aan de huidige keuringseisen voor passagiersschepen en bemanning.

Het is een fijn schip om mee te varen en is ook een goede zeiler die zich thuis voelt in het water waarvoor zij is gebouwd: op en rond de Zuiderzee. Tegenwoordig bevaren we de Waddenzee en het Noordelijk/Zuidelijk IJsselmeer, maar ook de kanalen en meren. Zij heeft het dorp Makkum (Friesland) als vertrek- en eindpunt van zeilreizen. Een heerlijk schip om op uit te waaien met vrienden, familie, collega's of kennissen. Ook bedrijven, verenigingen en scholen zijn van harte welkom.

De Vlieter is een 1-mast zeiltjalk met een lengte van 20 meter en geschikt voor dagtochten en meerdaagse zeiltochten inclusief een vaste bemanning.

Maximum aantal passagiers:
20 personen voor een dagtocht.
14-16 personen voor een meerdaagse tocht.

Wij adviseren voor groepen volwassenen een maximum van 14 personen, zodat iedereen over iets meer ruimte beschikt.
12 personen voor een meerdaagse tocht voor individuele meezeilers.
Het schip is meer dan honderd jaar oud en ziet er zeer authentiek uit. De tuigage is tegenwoordig groter en het schip heeft een motor om op terug te vallen. Het interieur is scheeps, netjes, schoon en functioneel. Aan boord zijn hutten met fonteintjes, er is een badkamer, toilet en een gezellige woonkeuken met eettafels. Onze gasten ervaren het schip als sfeervol, knus en warm.

Wij doen ons best om niet alle luxe van tegenwoordig aan boord te slepen. Hierdoor zijn onze gasten even helemaal weg uit de moderne hectiek. Zo ontstaat een sfeer waarin men tijdens het koken of de afwas herinneringen ophaalt, veel pret heeft, of het gesprek onverwachte wendingen neemt. Dat is het leuke van samen onderweg zijn met een schip. Er is een onderling contact dat anders is dan in het dagelijks leven. Even behoefte aan een moment voor uzelf? Daar is op het schip ook ruimte voor.

Zeilervaring
Zeilervaring is volstrekt niet noodzakelijk. De meeste mensen die bij ons komen varen hebben geen of weinig zeilervaring. Als u wilt leggen wij graag het nodige uit, dat doen we graag. Varen met de Vlieter is voor jong (vanaf 0 jaar) en oud, ervaren of niet. Het gaat om genieten, niet per se om een prestatie. Ook al is dit laatste op zijn tijd ook heel leuk!
Verruim uw horizon!
Zet gejaagdheid aan de kant, horloge af, mobiele telefoon uit. Dan kunt u openstaan voor natuur, kleuren, geuren, geluiden en uw ideeën (of die van anderen), terwijl u het zeil hijst, rust met uw blik op oneindig, een pagina van uw boek omslaat of terwijl er een koud spoor buiswater over uw rug kriebelt.

De Vlieter heeft één mast. Dat betekent echter niet dat er voor de zeilliefhebbers aan boord weinig te doen is. Integendeel. Het schip heeft naast de zeilhandelingen ook de nodige trim (fijn)afstellingen, bijzeilen, vaarbomen en jaaglijn.

2
3
1
1
1595 (vr, za, zo)
1350
2700
3300
5025
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tjalk Vlieter vanuit Makkum


passagiers