zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tjalk Vrouwezand

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavorenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavorenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavorenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavorenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavorenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Vrouwezand vanuit Stavoren
22.7 m.
5 m.
320 m2

De Vrouwezand dateert uit 1903 en vaart vanaf 1994 met Yvonne van Scheijen aan het roer. Door de jaren heen is het schip aangepast aan de tijd en bevindingen van gasten. In 2012 is het gehele voorschip/slaapgedeelte brandveilig ingetimmerd, inclusief een nieuwe luikenkap. Zij is nu een modern, comfortabel zeilschip met overal stahoogte, en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Lichte kleuren geven het een aangenaam, huiselijk karakter. Het ruime dagverblijf biedt plaats aan alle gasten, en heeft een degelijke keuken met een 4-pits horecagasfornuis, grote oven, 2 x koelkast (240 l. en 160 l.) en een uitgebreide keukeninventaris. Naast een lange eettafel is er ook een kleinere eet- of kaarttafel. Er zijn gescheiden dames- en herentoiletten, ruime wasgelegenheid en een douche.

Schipper/eigenaar Yvonne van Scheijen is in Wageningen opgeleid tot biologe, met zeilen als hobby. Na een binnenvaartexamen en Enkhuizer Zeevaartschool combineert schipper Yvonne aan boord nu beide specialismen en probeert zij het haar gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast houdt zij van ‘live’ muziek, er zijn gitaren aan boord.

Wil je meer weten over zeilen, knopen, navigeren, vogels op IJsselmeer en wad, zeehonden of andere wetenswaardigheden, muziek maken, vraag Yvonne ernaar. We kunnen een specifiek programma samenstellen, dat bij uw interesse aansluit. Te denken valt aan een combinatie van zeilen met een landactiviteit als Ecomare (Texel), barbecueën op een eilandje, vogels kijken, zwemmen… te veel om op te noemen.

De Vrouwezand beschikt over welgeteld 2 km aan touwwerk, die het hijsen van de zeilen op rolletjes doet lopen. Rust en ruimte worden afgewisseld door sportieve inspanning met elkaar. De te varen route wordt in onderling overleg bepaald, samenwerking staat hoog in het vaandel. De avond of morgen voor afvaart, wordt de door u gewenste route besproken. De laatste weerberichten worden gehoord of bekeken, en aan de hand hiervan wordt met u de route bepaald. Tijdens de reis kan dit (naar wens) worden bijgesteld.

3
3
2
1
1600
1600
2660
3450
4830
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tjalk Vrouwezand vanuit Stavoren


passagiers