zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tjalk Zwarte Ruiter

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingen
21 m.
4.65 m.
200 m2

In 1894 liep de Zwarte Ruiter in Enumatil van stapel. Tot 1962 heeft ze onder de naam "de Goede Verwachting" zeilend vracht vervoerd van Friesland, Groningen en Overijssel over de toenmalige Zuiderzee naar Utrecht en Amsterdam. In 1962 begon ze, na een grondige verbouwing, een tweede leven als charterschip.

Geniet ook van een onvergetelijke zeilreis in het Waddengebied of op het IJsselmeer.
Het schip is uw varende vakantiewoning, geheel voor zelfverzorging ingericht. Natuurlijk kunnen wij ook catering verzorgen voor tijdens uw zeiltocht.

De Zwarte Ruiter is een handzaam schip met slechts 85 cm diepgang, waarmee men elke Waddenhaven kan bereiken. Het heeft nog de tuigage uit 1903!

Een groep tot 16 personen kan onderdek gerieflijk wonen, eten en slapen. Dit is het maximum aantal voor meerdaagse zeiltochten. Een kleinere groep is uiteraard ook mogelijk.

Tijdens een dagtocht kunnen maximaal 20 personen mee aan boord. Catering is mogelijk.

Voortgestuwd door wind en stroming voelt U de natuurkrachten aan den lijve. De ervaren bemanning kan u alles over het varen, het vaargebied en de natuur van de Waddenzee vertellen.

Al na een dag zeilen bent U weer geladen met nieuwe energie. Eenmaal weer thuis kunt u er weer even tegen.

Wij maken graag uw reis op maat, informeert u ernaar.

Let op : de douche aan boord is koud ! Gelukkig zijn er in elke haven warme douches.4
1
1
1470 (za, zo)
1100
2266
3050
4340
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tjalk Zwarte Ruiter vanuit Harlingen


passagiers