zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastklipper Aegir

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingen
31.23 m.
6 m.
400 m2

De tweemastklipper 'Aegir' is in 1904 gebouwd volgens 'Friesche maat', hetgeen inhoudt dat Friese sluizen en binnenwateren er goed mee te bezeilen zijn.
Van 1983 tot 1986 heeft schipper en eigenaar Jaap Gomes het oorspronkelijke casco hersteld tot een comfortabel, maar vooral goed zeilschip dat sindsdien vanuit Harlingen vaart.

Uniek detail is het oorspronkelijke luikendek waardoor het dak van het zeer ruime dagverblijf kan worden afgenomen, hetgeen op warme zomeravonden veel verkoeling geeft. Doordat het gehele schip is voorzien van centrale verwarming, heeft menig bedrijf in november en december nog een zeiltocht naar de eilanden ondernomen.

Met behulp van het gezelschap, de extra zeilen en de meer dan 20 jaar ervaring van schipper Jaap worden de mooiste plekjes op de Waddenzee bezeild. Wie met Jaap de uitdaging van het Wad aangaat, ervaart gegarandeerd een avontuurlijke en actieve zeiltocht waarna het goed ontspannen is met behulp van de biertap en zelf gevangen vis.
10
3
2
3030 (za, zo)
2070
4070
5580
5580
7340
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastklipper Aegir vanuit Harlingen


passagiers