zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastklipper Eendracht

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingen
28.5 m.
5.7 m.
350 m2

De Zeeuwse klipper Eendracht is gebouwd in 1899 gebouwd en tot 1930 gebruikt als zeilend vrachtschip. Nadat er een hulpmotor is ingebouwd, is er daarna nog tot 1960 vracht mee vervoerd. De 20 jaren daarna was de Eendracht in gebruik als woonschip.

Na een ingrijpende verbouwing is de Eendracht sinds 1980 in de vloot als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer. De thuishaven is Harlingen.

Bijzonderheden

De Eendracht is in de winter van 2006/2007 ten tweeden male verbouwd. Een werkelijk schitterend resultaat. Er zijn nu zelfs bedden met een lengte van 2.20 meter.

Crew spreekt Duits, Engels en Nederlands.
Aan dek

Hoge verschansing / reling, brede gangboorden en veel dekruimte
In het dagverblijf

CV, radio, cd-speler, boord bibliotheek, spelletjes
Kombuis

6 pits gasfornuis, koelkast ca. 200 liter, vriezer ca 50 liter, 2 spoelbakken
Hutten

Allen met stromend water, CV, leeslampje en voldoende bergruimte

8
2
2
2
2450
2450
3650
4800
7400
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastklipper Eendracht vanuit Harlingen


passagiers