zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastklipper Noordvaarder

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingen
31 m.
5.3 m.
300 m2

Welkom aan boord van de Noordvaarder.
Deze stoere dame werd als zeilende vrachtvaarder in 1909 in Lemmer gebouwd. Vanaf 1910 tot en met 1945 heeft het schip zonder motor vracht vervoerd. De vracht werd letterlijk en figuurlijk onder zeil vervoerd.

Van 1945 – 1980 heeft de Noordvaarder met motor de vracht vervoerd. De vracht kon uit van alles bestaan. De voornaamste vracht was zand en grind.

In 1986 is men begonnen met de restauratie van deze statige klipper. Begin 1987 was de renovatie voorbij. De Noordvaarder had haar 2 masten weer terug. Sindsdien zeilt deze zeilklipper met gasten over de Wadden en het IJsselmeer.
In de winter van 2010 – 2011 is de Noordvaarder wederom volledig gerenoveerd. Alle hutten zijn vernieuwd en aangepast aan de moderne eisen. In de keuken vindt u nu 2 extra grote koelkasten, een vriezer en extra storageruimte. (ca. 8 vierkante meter)

De salon straalt een gemoedelijke scheepse sfeer uit. Het grote voordeel van de scheepssalon van de Noordvaarder is dat u meteen naar buiten kan kijken. Terwijl u binnen zit geniet u toch van het zeilen.

Niet alleen in de de salon is het heerlijk toeven. Aan dek beschikt deze klipper over een gezellige zithoek en op het ruime dek kunt u heerlijk zonnen en genieten van de zee.

De bemanning, Michael en Elske hebben een groots enthousiasme en een jarenlange ervaring. Zeilen met de Noordvaarder is een belevenis. Of u nu zin heeft om fanatiek te zeilen, op uw gemak de Waddeneilanden te verkennen of te gaan droogvallen?
De Noordvaarder ligt voor u klaar om al het moois wat Nederland biedt, samen te gaan ontdekken.

9
2
2
2
2200
2200
3745
5610
7830
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastklipper Noordvaarder vanuit Harlingen


passagiers