zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastklipper Poolster

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingen
36 m.
6.5 m.
425 m2

De imposante klipper Poolster liep in 1903 in Papendrecht van stapel onder de naam 'Linquenda'. In 1927 werden de masten van het schip verwijderd en een motor ingebouwd. Vanaf die tijd vervoerde ze vracht over de binnenwateren totdat ze in 1991 door Johan Moen werd gekocht.

Naast een ruime salon kreeg het schip ook 2 douches, 2 toiletten, een kombuis en 14 hutten die in totaal slaapgelegenheid bieden aan 34 gasten. Johan Moen vaart sinds 1992 met de Poolster en vele gasten gingen tevreden van boord. Nu 2 jaar geleden heeft Johan het roer van de Poolster uit handen gegeven aan zijn zoon Joska Moen. Joska, opgegroeid aan boord van een klipper, neemt u graag mee voor een geweldig mooie tocht over de Waddenzee of het IJsselmeer. Samen met de maat zal Joska er alles aan doen om het u naar de zin te maken.

Afgelopen winter zijn de laatste hutten verbouwd, er zijn in het achterschip 4 nieuwe hutten, 2 hutten voor 2 personen en 2 hutten voor 3 tot 4 personen. Het schip is ingericht voor 34 personen, er kunnen echter 36 personen overnachten. Dit betekent wel dat er dan met 2 personen geslapen wordt in een klein tweepersoonsbed. Wij adviseren dan ook om met niet meer dan 34 personen te komen.

10
2
4
2
2
3650 (za, zo)
3150
5220
7620
6720
10470
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastklipper Poolster vanuit Harlingen


passagiers