zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastklipper Twee Gebroeders

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muidenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muiden
24 m.
5 m.
235 m2

Welkom aan boord !

Een dag zeilen op het IJsselmeer vanuit Muiden. Heerlijk ontspannen of juist actief meezeilen met de bemanning. Relaties, collega’s, vrienden en familie; met onze stijlvolle en comfortabel ingerichte zeilklipper Twee Gebroeders staan wij garant voor een perfect verzorgde dag. De catering wordt door ons ervaren team van chefs en bediening aan boord verzorgd. Wij werken met producten van lokale en kleinschalige boeren, vissers, brouwerijen en wijnimporteurs. Zoveel mogelijk biologisch en verantwoord. De 1050 jaar oude vestingstad Muiden biedt u voor en na de zeiltocht een sfeervolle ambiance.

- Volledig vernieuwd interieur in 2019
- Handzame zeiler met ruimte tot wel 50 personen
- Zeer geschikt voor vergaderingen, seminars en andere zakelijke gelegenheden
- Officiële trouwlocatie en zeer geschikt voor feesten en andere vieringen
- Ongeëvenaarde kwaliteit van de catering

Een schip met vele verhalen
Met ruim 120 jaar aan historie is onze zeilklipper Twee Gebroeders een van de oudere schepen van de Nederlandse Bruine vloot. Ze is gebouwd in 1900 in Deest aan de Waal en heeft talloze reizen gemaakt in binnen- en buitenland. De eerste kleine 80 jaar als vrachtschip, zeilend en later met motor. Al enkele decennia zeilt ze alweer als charterschip, en elk seizoen wordt ze steeds weer een beetje mooier, beter en comfortabeler gemaakt. In 2019 heeft ze nog een grote verbouwing ondergaan waarbij veel vernieuwd en verbeterd is.

Klassiek modern
Het oude ruim is volledig ingericht ten behoeve van onze gasten. Een grote en lichte ruimte met prachtige oudeiken tafels met lederen kuipstoeltjes. Genoeg plaats om gezamenlijk aan tafel te gaan. Uiteraard kunt u ook onderuit hangen op de bank, of een plaatje draaien op de platenspeler vanuit een van onze fauteuils. Aan de ruime bar kunt u een van onze heerlijke drankjes halen.

Sportief ontspannen
Aan dek kunt u ontspannen en genieten op een van de zitplaatsen, of onderuit in de zon op de teakhouten luikenkap. Zeilt u liever actief mee, dan kan dat natuurlijk ook. Staat u liever aan het roer, of helpt u met het hijsen van de zeilen? Het schip heeft uitstekende zeileigenschappen en er kan sportief mee gezeild worden. De Twee Gebroeders is een stabiel schip dat niet snel heel scheef gaat. Zeeziekte komt dan ook zelden voor aan boord. De bestemming van de tocht wordt in overleg bepaald, al is de wind vaak doorslaggevend.


1
1
2145 (vr, za)
1980
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastklipper Twee Gebroeders vanuit Muiden


passagiers