zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemastschoener Oban

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemastschoener Oban vanuit Kiel
37 m.
6.56 m.
370 m2

Oban * * * *

In 1903 werd in het Duitse Emden deze zeillogger gebouwd voor de haringvisserij. Vele tonnen haring zijn hier met dit schip gevangen, gekaakt en gezout. Sinds 1985 vaart zij met gasten rond op de Noordzee. De Kanaaleilanden, de Engelse zuidkust, Schotland, de Duitse Bocht en de Oostzee zijn haar vaargebieden. De huidige schippers en eigenaren Olaf Broekstra en Jolanda Kanters gaven haar de naam "Oban", genoemd naar de eerste twee letters van hun kinderen, een oud zeeroversnest in Schotland en naar een prima Schotse whisky.

Ze hebben de Oban in 1999 vooral gekocht omdat het een ship is wat snel zeil (goed hoog aan de wind), maat tocht heel stabiel ligt. Door de vele ruimte op voor-, achter- en tussendek en de twee salons kan men naast samen zijn ook alleen genieten van de ruimte! En als dat nog niet genoeg is stapt men na het zeilen in een van de aanwezige kano's. Vanuit de salon, die zich in het dekhuis bevindt, heeft u een prima uitzicht naar buiten.

Op de "Oban" hoeft u geen alcoholvrije dranken en bier mee te nemen omdat het schip een frisdrankautomaat en een biertap aan boord heeft.

Extra's : stuurhut ; sloep/2 kano's ; barbecue/oven ; biertap ; TV/video ; cassette/CD ; 1 buitendouche ; 1 ligbad ; wasmachine.

Het gebruik van dekbedden is inbegrepen.3
1
4
3
2
3950
3950
4850
5990
9200
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemastschoener Oban vanuit Kiel


passagiers