zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

tweemasttjalk Aagtje

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingenzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingen
23.64 m.
5 m.
270 m2

In 1902 liet de weduwe Aagtje Klugkist een stoere tjalk bouwen voor haar 7 zonen. Een van haar zonen heeft tot 1942 met vracht op de Zuiderzee en de Oostzee gezeild. In 1981 werd 'Aagtje' door Jan en Jannette gekocht en in 1991 gerestaureerd.

Aan dek is het aangenaam verblijven. Er kan actief aan het zeilen worden deelgenomen.

Voor zonaanbidders zijn er de ruime dekken en voor de gasten die even uit de wind willen zitten een zithoek voor de roef. 'Aagtje' is een gezellig schip met veel daglicht en veel houtwerk. Een goed gestemde piano staat te wachten op een stemmig (zeemans)lied. De 'Aagtje' vaart vanuit Harlingen, direct aan het Wad, met z'n mooie eilanden, onovertroffen zonsondergangen, waar het schip kan droogvallen en u kunt genieten van de natuur, de stilte en hopelijk zeehondjes.

De huurprijs in inclusief het gebruik van dekbedden.

De Aagtje beschikt over een kompleet uitgeruste kombuis, met professioneel fornuis en oven. In het gezellige dagverblijf vindt u onder andere een piano, televisie, geluidsinstallatie, een kleine blibliotheek en een verzameling gezelschapsspelen.

Voor overnachtingen zijn 6 ruime 2-persoonshutten, 2 grote 3-persoonshutten, 3 toiletten en 2 douches beschikbaar.

Iedere hut is voorzien van een 220-volt aansluiting voor kleine electrische apparaten.

Tenslotte zijn er ook nog een wasmachine, een wasdroger en een grote barbeque aan boord.

Het hele schip is voorzien van centrale verwarming.

Bij meerdaagse tochten is de afkoop van de eindschoonmaak verplicht (€ 85).


6
2
3
2
2990
2990
2990
4490
5890
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de tweemasttjalk Aagtje vanuit Harlingen


passagiers