zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

zeetjalk Carpe Diem

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendamzeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendam
30 m.
22.7 m.
230 m2

Tjalkjacht Carpe Diem ( 15 – 40 passagiers) is speciaal ingericht voor dagtochten, met teakhouten dekken en een schitterende salon. Onze thuishaven Monnickendam ligt aan een prachtige natuurlijke baai; de Gouwzee. Schipper Leo combineert Brabantse gastvrijheid met enthousiasme. U kunt actief meezeilen of ontspannen genieten van de activiteiten om u heen. Onze koks zorgen voor een culinair feest. Te gast bij ons waren vele vriendengroepen, families en bedrijven. Uw auto’s kunt u gratis en bewaakt parkeren voor het schip.

Tjalk Carpe Diem is een elegante en snelle tjalk; een lust voor het oog voor de liefhebber van kwaliteit en klasse. De tjalk is stabiel en heeft sierlijke lijnen en luxe houten dekken. De tjalk wordt zeer goed onderhouden en is geschikt voor 15 – 40 passagiers. Schipper Leo vaart met zijn zoon Jasper die op het voordek alles in goede banen leidt.

Tjalk Carpe Diem is een gecertificeerd schip.
Alle certificaten van tjalk Carpe Diem zijn up-to-date en liggen aan boord zoals voorgeschreven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van de Rijksoverheid.

De nieuwe stalen giek wordt in maart 2023 opgeleverd ;
De nieuwe stalen mast is geplaatst in 2021.

Tjalkjacht met luxe houten dekken :
Tjalk Carpe Diem is een zeetjalk uit 1901. Ze heeft de dek-layout van een jacht met een grote veilige kuip, of zitplaats, rondom het stuurwiel. De luxe teakhouten afwerking van de dekken geven deze tjalk de uitstraling van een groot jacht; een tjalkjacht. Deze houten dekken zijn in 2015 compleet gerenoveerd.

- Veel zitplaatsen over het hele dek
- 8 grote loungekussens en 6 poefs
- Vrij uitzicht op de omgeving door de lage opbouw

Tjalk Carpe Diem interieur :
Het gezellige interieur van tjalk Carpe Diem heeft een rustig ontwerp en een zeer grote én comfortabele groene leren bank. De massief houten lambrizering en afwerking is van padoek. Het gehele interieur is in 2019 compleet gerenoveerd. Hierbij kwam een prachtige grenen vloer tevoorschijn van onder de vele oude laklagen.

- Zitplaatsen voor alle passagiers
- Professionele keuken en een complete bar
- Twee ruime toiletten met mechanisiche ventilatie

Uitrusting tjalk Carpe Diem :
- Wifi netwerk: tot 20 apparaten te koppelen
- Hifi muziek installatie met Spotify
- Beamer en projektiescherm

Vertrekken vanuit Monnickendam of Marina Muiderzand :
Vertrekken uit Monnickendam heeft als voordeel dat u voor het schip gratis kan parkeren. Bovendien zijn hiervandaan meerdere havenstadjes te bezoeken. Naast Pampus en Muiden kunt u ook naar Hoorn, de Batavia in Lelystad en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wilt u uit midden Nederland vertrekken dan kunnen wij u (tegen een meerprijs) vertrek vanuit Marina Muiderzand aanbieden. Wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van evenementen op het IJsselmeer.

Een onvergetelijk dagje zeilen
Een dag zeilen heeft alle kenmerken van een vakantiedag samen. Voldoende bezigheden, heerlijk eten en drinken en samen genieten van zon en wind !2
1980
1980
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de zeetjalk Carpe Diem vanuit Monnickendam


passagiers