zeilcharter.nl logo
zeilcharter.nl
alle schepen van de bruine vloot

zeeuwse tjalk Scaldis

zeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeeuwse tjalk Scaldis vanuit Zierikzeezeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeeuwse tjalk Scaldis vanuit Zierikzeezeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeeuwse tjalk Scaldis vanuit Zierikzeezeilen op IJsselmeer of Waddenzee met de zeeuwse tjalk Scaldis vanuit Zierikzee
22.5 m.
5 m.
215 m2

Het zeilschip Scaldis is een Zeeuwse paviljoentjalk, een scheepstype dat veel gebruikt werd door Zeeuwse schippers voor de aardappel en suikerbietenvaart aan het begin van de vorige eeuw.

Na een werkzaam leven als zeilvrachtschip en later als motorvrachtschip is het schip weer in de vaart geacht als zeilpassagiersschip voor maximaal 33 passagiers.

In januari 2002 heeft Jaap Klok het schip gekocht en doet het schip weer waarvoor het gebouwd is: zeilen in de Zeeuwse wateren.

Winter 2010/2011 werd de Scaldis voorzien van een grote kuip en een nieuw interieur.

U wilt een dag varen, maar u heeft geen zeilboot of u heeft de kennis niet om een zeilboot te varen? De bemanning van de Scaldis neemt u die zorg uit handen. Nodig uw familie, vrienden, collega's of relaties uit voor een mooie zeildag.

Huur zeilschip de Scaldis met ervaren bemanning en kennis van het vaarwater in Zeeland. Voor een feestje, verjaardag, familiefeest of bedrijfsuitje. De schipper en een matroos varen samen met uw hulp het schip.

De Scaldis is te huur met en zonder arrangement. Ook zonder arrangement kunt u aan boord natuurlijk een hapje en een drankje nuttigen.

2
1
1485
1485
schip huren op IJsselmeer of Waddenzee : de zeeuwse tjalk Scaldis vanuit Zierikzee


passagiers